JJ Social Slider

U bevindt zich hier: HomepageBurgernet
home-klein


 

Burgernet


Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Word deelnemer van Burgernet. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat de politie snel een verdacht, of vermist persoon kan opsporen. Op dit moment wordt al 1 op de 10 Burgernetacties opgelost dankzij tips van deelnemers. Help ook mee en meld u vandaag nog aan.

Bericht van het Burgernet

31 januari 2014.

Beste Burgernetter,

Het Donkere Dagen Offensief is al een tijdje gaande. De politie heeft tot nu toe samen met gemeenten en burgers al mooie resultaten behaald. Toch is het belangrijk dat we elkaar blijven wakker schudden vooral voor de woninginbraken. We weten immers allemaal hoe groot de impact van een woninginbraak is.
Wij willen u vragen ook een (extra) rol te spelen in het alert houden van mensen. Hoe? Dat is heel eenvoudig.
Wij willen u vragen via Facebook, Twitter of email de mensen in uw omgeving, bijvoorbeeld buren, familie, vrienden, collega’s, onder de vriendenclub, sportclub, buurtvereniging, enzovoorts te attenderen op een filmpje. Dit filmpje laat zien hoe gemakkelijk het is om in te breken. Er worden ook gelijk tips gegeven om deze inbraakmethode te voorkomen. Het is maar één inbraakmethode, maar hopelijk helpt het om mensen weer even wakker te schudden.
Help mee in vier simpele stappen:
Kopieer de volgende tekst inclusief hyperlink:

  • Zie hoe snel een #inbreker binnen is! Gelukkig kun je zelf veel doen. Bel bij verdachte situaties 112! Kijk hier voor het filmpje: http://bit.ly/Myn3zP
  • Plak de tekst in je status op Facebook, een tweet of in een email. Dit kan zowel je privé als zakelijke account zijn. Je bent hier uiteraard geheel vrij in.
  • Heb je contacten bij gemeenten, OM, woningbouwvereniging of andere relevante partners? Leg dit verzoek dan ook bij hen neer. We hebben allemaal immers allemaal een rol in de aanpak van woninginbraken.
  • Als je nu toegang hebt tot je social media accounts, kun je het direct doen! Lukt het nu niet, plan dan een moment wanneer het je wel lukt.

Op deze manier bereiken we een groot aantal mensen, zetten we iedereen weer op scherp en worden woninginbraken voorkomen. Deze actie is slechts één van de middelen die we in zetten om mensen alert te houden.
Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet

Relatiebeheer Burgernet Gelderland

Belangrijke nummers